Парламентарните групи се срещнаха с премиера среща по повод предложението на

...
Парламентарните групи се срещнаха с премиера среща по повод предложението на
Коментари Харесай

Пеевски: „Лукойл“ ще платят над 500 млн. лева данъци в замяна на дерогацията

Парламентарните групи се срещнаха с премиера среща по повод предложението на партия ГЕРБ за отпадане на дерогацията на съветски нефт.

" Първото нещо, което разбрахме, че с помощта на това, което направихме с господин Борисов, ГЕРБ и Движение за права и свободи, да предложим отпадане на дерогацията, " Лукойл " както не желаеха да си платят налозите ще платят налози в размер на 500 млн. лв. ", съобщи депутатът Делян Пеевски. Уверението е, че тези налози ще бъдат импортирани, добави той.

Пеевски даде поръчка, че в случай че това не се случи, ще бъде импортиран плана и ще дерогацията ще бъде отнета от " Лукойл ". Народният представител също по този начин уточни, че ще внесат промени в закона, с които ще слагат под ръководство на Държавната организация „ Държавни запаси и военновременни ресурси “ базите за предпазване на горива на „ Лукойл “. Искаме да освободим България от монопола върху базите за предпазване на „ Лукойл “, разяснява Пеевски.

На срещата е бил конкретизиран казусът за " Булгартрансгаз ". С министър Асен Василев , който се е присъединил онлайн на срещата, са се разбрали да се промени закона, тъй че да се събира таксата върху съветския газ от Агенция " Митници ". " Ако " Булгартрансгаз " обаче не си получи парите от " Газпром " ще си ги търси министерството на финансите от митниците и съветската страна, с цел да няма риск върху българското сдружението ", разяснява още депутатът от Движение за права и свободи.

" Ползите от тази среща са: 500 млн. лв. от налози, над 1 милиард лв. ще бъдат прибрани от " Лукойл " , които на процедура не бяха платени ", обобщи акцентите от срещата Пеевски.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев добави, че този закон, който е признат през януари, трябваше да внася във фонда за енергийна сигурност разликата сред " Брент " и " Урал ".

" С получените пари ще бъде направена стратегия за българските жители. Затова споделяме да се махне дерогацията за " Лукойл ", тъй като няма изгода за българските жители, има изгода за " Лукойл ".

На въпрос дали " сглобката " е постоянна, Пеевски уточни: " Както виждате, през днешния ден направихме среща и постигнахме разговор по тематиката и ние сме удовлетворени. Щом успяхме да форсираме събирането на милиард и половина за българските жители , ние сме удовлетворени - до момента в който съумяваме да работим за хората, ние ще поддържаме това държавно управление. Ако не се случва, знаете - няма да го поддържаме. Г-н Петков чака да види измененията, които изготвяме, и на следващия ден ще ги внесем дружно ", разяснява депутатът и посочи да не се търсят интриги в това, че той отсъства.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР